Kapelle geeft kinderen hele jaar schoolfruit: ‘Zien eten, doet eten’

Vijf basisscholen in gemeente Kapelle gaan haar leerlingen het hele jaar door lokaal groente en fruit aanbieden. Basisscholen mogen ieder jaar op kosten van de Europeese Unie al 20 weken fruit aanbieden, maar door een samenwerking met de gemeente en lokale fruittelers krijgen de kinderen nu élke week hun extra vitaminen binnen.

Gemeente Kapelle wordt ook wel de bloesem van Zeeland genoemd vanwege het grote aantal fruittelers. De basisschool De Linge is daarom ook trots dat zij nu het hele jaar rond twee keer in de week lokaal groente en fruit kan aanbieden in de kleine pauze. Schooldirecteur Ellemijn van Waveren van basisschool De Linge merkt op dat het aanbieden van groente en fruit, kinderen stimuleert om gezond te eten. “Het helpt gewoon als het op school ligt. Zien eten, doet eten”, vertelt zij in radioprogramma Zeeland Wordt Wakker.

Toch zijn de gezonde plannen niet helemaal nieuw voor de Kapelse school. “Het was niet zo dat de kinderen hiervoor alleen maar chocoladerepen aten in de klas. We hadden al een schoolfruit-regeling en een voedingsbeleid.” Van Waveren weet dat de leerlingen van haar school een duidelijke fruitfavoriet hebben: “Appels zijn heel erg populair. Maar wij vinden afwisseling ook belangrijk. Elke dag een appel gaat vervelen.”

De Zeeuwse leverancier Boer en Keten biedt De Linge vandaag de eerste kist appels en peren aan.

Bron: Omroep Zeeland